Tafeltennisvereniging

Login / loguit
In 1977-1978 werden de eerste huizen opgeleverd in een bosrijke omgeving in een buitengebied van Breda: de Haagse Beemden. De huizen werden gebouwd door een grote bouwvereniging uit Tilburg, Wilma genaamd. Nadat alle huizen in de eerste wijk waren opgeleverd, werd besloten om de bouwkeet te laten staan en te schenken aan de eerste bewoners. De bouwkeet stond op het gedeelte GAGELDONK. De bewoners belegden een vergadering met als enige agendapunt: wat kunnen we met deze kleine ruimte doen om deze zo optimaal mogelijk te benutten. Tijdens deze vergadering werd o.a. besloten om een tafeltennisvereniging te starten: Fred Slegers belastte zich hiermee. De ruimte was precies groot genoeg voor één tafel en enkele stoelen er omheen. Een oproep voor leden had direct het gewenste resultaat. 20 leden meldden zich aan. Van het inschrijfgeld en de eerste contributie werden een tafel, een netje en twee doosjes balletjes gekocht.

Het eerste bestuur werd gevormd en bestond uit: voorzitter Jan Bolder, penningmeester Fred Slegers, secretaris Ton van der Steen. Er werd gespeeld in een onderlinge competitie waarvoor een schema werd opgesteld. De niet spelende leden zaten te kijken. Bier en fris stond onder de tafel, daar er nergens anders plaats was. Topsport puur sang met een badje en een fles bier, iedere dinsdag, ontzettend gezellig, iedereen kwam. In 1982 kwam de grote ommezwaai. In de Raaimoeren kwam een sportzaal waar we gebruik van konden maken. Besloten werd de dinsdag te handhaven en in de competitie van de regionale bond "de Baronie" mee te gaan spelen. Door de toenmalige voorzitter Jam Bolder werd een naam bedacht voor de vereniging, de statuten en een huishoudelijk reglement werden opgesteld, een clubembleem werd ontworpen en op 24 juni 1982 werd de vereniging bij de notaris ingeschreven. Samen met de gemeente werd de zaal ingericht met 6 tafels van de gemeente en 4 eigen tafels. We gingen met 6 teams meedoen in de competitie. Het eerste kampioenschap van het eerste team van Gageldonk, met de spelers Henk Feskens, Wil Mom, Ad van Rumund en Fred Slegers, werd zo fanatiek gevierd door de hele vereniging dat men in Bavel dacht dat we wereldkampioen waren geworden. De vereniging groeide zo goed dat zelfs een ledenstop noodzakelijk was. Ook werd er een zeer actieve jeugdafdeling gestart met een uitstekende begeleiding. Hiervan hebben we nog steeds baat, want enkele jeugdspelers van het eerste uur zijn nog steeds actief binnen onze vereniging.

Ook waren er veel gezellige clubactiviteiten, zowel voor de senioren als voor de jeugd, zoals de nieuwjaarsborrel, de clubkampioenschappenen, een handicaptoernooi, het mini-maxi toernooi en vaak vriendschappelijk spelen tegen andere verenigingen. Deze activiteiten vinden nog steeds jaarlijks plaats. Ook werd vele jaren lang de zeskamp van de Baronie bij ons gehouden. Allemaal voorbeelden van hoe onze vereniging levendig bleef en blijft. Ook de taken binnen het bestuur zijn goed geregeld en verdeeld, wat alle taken goed draagbaar maakt en duidelijkheid geeft naar iedereen. Wat bij Gageldonk voorop staat is gezelligheid en spelvreugde. Als we deze motto's goed in het oog houden zullen we nog lang een bloeiende vereniging blijven. Dat bleek o.a. door de viering van het 25-jarig bestaan van de vereniging in 2006.